Loading…
Veld komkommer (Green Banana)

Veld komkommer (Green Banana)

Komkommers behoren tot de komkommerachtigen en worden beschouwd als zeer hittegevoelig en zwak tegen kou. Botanisch gezien behoren komkommers tot de vruchten. Vanwege hun hoge watergehalte zijn komkommers een typische zomergroente, die op warme dagen een verfrissende werking heeft. Deze groente is waarschijnlijk 3000 jaar geleden in Indië ontstaan, totdat de Romeinen ze naar Europa brachten.

27Credits

momenteel niet mogelijk om te planten

Van 15.05 tot 20.06 beschikbaar.
Rijpingstijd100 dagen
Maximale gewasopbrengst / perceel(meerdere oogsten)

Actieve stoffen

Het is beter om een komkommer met schil te eten vanwege de vezels die een spijsverteringseffect hebben.

  • Houdbaarheid
  • Bereiding
  • Vitamines
  • Calorieën
  • Koolhydraten
  • Vezels
  • Mineralen

Voedingswaarde

Hoeveelheid per 100 Gram

Calorieën 12

Vet 0.2 g

Vezels 0.5 g

Foliumzuur 15 μg

Calcium 15 mg

Proteïne 0.6 g

Koolhydraten 1.8 g

Vitamine A 65 μg

Vitamine C 8 mg

Kalium 0.16 g

Ijzer 200 μg

Vitamine K 16 μg

Vitamine E 100 μg

Vitamine B1 20 μg

Vitamine B2 30 μg

Vitamine B6 40 μg

Magnesium 8 mg

Vitamine B3 200 μg

Betacaroteen 0

Mijn Boerderijtje Tip

Probeer Spaans! Komkommers vormen samen met tomaten, paprika, knoflook en olijfolie een uitstekende gazpacho, een koude verfrissende groentesoep.

Bewolkt

Het ziet er bewolkt uit.

19.50 °C

44.09 %

0.00 l/m²

9480 lux

11.3 km/h

9 %