Komkommers behoren tot de komkommerachtigen en worden beschouwd als zeer hittegevoelig en zwak tegen kou. Botanisch gezien behoren komkommers tot de vruchten. Vanwege hun hoge watergehalte zijn komkommers een typische zomergroente, die op warme dagen een verfrissende werking heeft. Deze groente is waarschijnlijk 3000 jaar geleden in Indië ontstaan, totdat de Romeinen ze naar Europa brachten.
Rijpingstijd | 100 dagen |
Maximale gewasopbrengst / perceel | (meerdere oogsten) |
Het is beter om een komkommer met schil te eten vanwege de vezels die een spijsverteringseffect hebben.
Hoeveelheid per 100 Gram
Calorieën 12
Vet 0.2 g
Vezels 0.5 g
Foliumzuur 15 μg
Calcium 15 mg
Proteïne 0.6 g
Koolhydraten 1.8 g
Vitamine A 65 μg
Vitamine C 8 mg
Kalium 0.16 g
Ijzer 200 μg
Vitamine K 16 μg
Vitamine E 100 μg
Vitamine B1 20 μg
Vitamine B2 30 μg
Vitamine B6 40 μg
Magnesium 8 mg
Vitamine B3 200 μg
Betacaroteen 0
Mijn Boerderijtje Tip
Probeer Spaans! Komkommers vormen samen met tomaten, paprika, knoflook en olijfolie een uitstekende gazpacho, een koude verfrissende groentesoep.