Loading…
Rode kool (Blauwe gentiaan)

Rode kool (Blauwe gentiaan)

Rode kool is een vertegenwoordiger van de kruisbloemigen. De grote, stevige kop is donkerrood tot paars en is iets kleiner vergeleken met de witte kool. De kleuring van de bladeren verklapt de PH-waarde van de grond; zure bodems leiden meestal tot een rode, alkalische aarde die de kool blauwachtig van kleur maakt. Dit is ook de reden dat hij vernoemt is naar doe kool. Over het algemeen wordt rode kool beschouwd als een bewaarbaar, veelzijdige wintergroente.

12Credits

Plusproduct

Als je dit product wilt verbouwen, heb je het aanvullende pakket "Plus Assortiment" nodig.

momenteel niet mogelijk om te planten

Van 01.05 tot 01.07 beschikbaar.
Rijpingstijd100 dagen
Maximale gewasopbrengst / perceel4 stuks

Actieve stoffen

Van de zogenaamde radicale scavengers (bioflavonoïden, chlorofyl, indolen, fenolen, enz.) en de natuurlijke kleurstof anthocyanine is aangetoond dat ze cellen in je lichaam beschermen, wat de ontwikkeling van kanker kan tegengaan.

  • Houdbaarheid
  • Bereiding
  • Vitamines
  • Calorieën
  • Koolhydraten
  • Vezels
  • Mineralen

Voedingswaarde

Hoeveelheid per 100 Gram

Calorieën 22

Vet 0.2 g

Vezels 2.5 g

Foliumzuur 35 mg

Calcium 35 mg

Proteïne 1.5 g

Koolhydraten 3.5 g

Vitamine A 3 μg

Vitamine C 50 mg

Kalium 0.27 g

Ijzer 500 μg

Vitamine K 0

Vitamine E 2 mg

Vitamine B1 70 μg

Vitamine B2 50 μg

Vitamine B6 150 μg

Magnesium 18 mg

Vitamine B3 400 μg

Betacaroteen 0

Mijn Boerderijtje Tip

Experimenteer met de bereiding van rode kool - misschien exotisch?

Schemerig

Het is schemerig.

19.50 °C

46.07 %

0.00 l/m²

9480 lux

11.3 km/h

87 %