Broccoli is een diep groene vertegenwoordiger van de koolfamilie, die tot de kruisbloemige groenten behoort. In tegenstelling tot zijn naaste verwant, de Karfiol, is de bloesem van de broccoli groen, omdat deze niet wordt afgesloten door de schutbladen en daarom dus chlorofyl vormt. De broccoli kan rauw gegeten worden.
Rijpingstijd | 70 dagen |
Maximale gewasopbrengst / perceel | 4 stuks |
De consumptie van broccoli stimuleert het lichaam om indool-3-carbonol (I3C) te produceren dat de kankercellen kan blokkeren en voorkomen dat ze zich verspreiden.
Hoeveelheid per 100 Gram
Calorieën 26
Vet 0.2 g
Vezels 3 g
Foliumzuur 114 μg
Calcium 58 mg
Proteïne 3.3 g
Koolhydraten 2.5 g
Vitamine A 146 μg
Vitamine C 12 mg
Kalium 0.26 g
Ijzer 800 μg
Vitamine K 0
Vitamine E 600 μg
Vitamine B1 100 μg
Vitamine B2 200 μg
Vitamine B6 280 μg
Magnesium 24 mg
Vitamine B3 1 mg
Betacaroteen 0
Mijn Boerderijtje Tip
Plant ui of knoflook niet direct in de buurt van uw kool, omdat deze de groei van elkaar beïnvloeden.