Loading…
Broccoli (Green Flower)

Broccoli (Green Flower)

Broccoli is een diep groene vertegenwoordiger van de koolfamilie, die tot de kruisbloemige groenten behoort. In tegenstelling tot zijn naaste verwant, de Karfiol, is de bloesem van de broccoli groen, omdat deze niet wordt afgesloten door de schutbladen en daarom dus chlorofyl vormt. De broccoli kan rauw gegeten worden.

12Credits

momenteel niet mogelijk om te planten

Van 15.04 tot 01.07 beschikbaar.
Rijpingstijd70 dagen
Maximale gewasopbrengst / perceel4 stuks

Actieve stoffen

De consumptie van broccoli stimuleert het lichaam om indool-3-carbonol (I3C) te produceren dat de kankercellen kan blokkeren en voorkomen dat ze zich verspreiden.

  • Houdbaarheid
  • Bereiding
  • Vitamines
  • Calorieën
  • Koolhydraten
  • Vezels
  • Mineralen

Voedingswaarde

Hoeveelheid per 100 Gram

Calorieën 26

Vet 0.2 g

Vezels 3 g

Foliumzuur 114 μg

Calcium 58 mg

Proteïne 3.3 g

Koolhydraten 2.5 g

Vitamine A 146 μg

Vitamine C 12 mg

Kalium 0.26 g

Ijzer 800 μg

Vitamine K 0

Vitamine E 600 μg

Vitamine B1 100 μg

Vitamine B2 200 μg

Vitamine B6 280 μg

Magnesium 24 mg

Vitamine B3 1 mg

Betacaroteen 0

Mijn Boerderijtje Tip

Plant ui of knoflook niet direct in de buurt van uw kool, omdat deze de groei van elkaar beïnvloeden.

Schemerig

Het is schemerig.

19.50 °C

46.18 %

0.00 l/m²

9480 lux

11.3 km/h

87 %