Loading…
Boerenkool (Curly Cabb)

Boerenkool (Curly Cabb)

Bij de boerenkool zijn de gekrulde bladeren ontvouwd als een bloem. Deze typische wintergroente was een lange tijd vergeten, maar wordt nu steeds populairder. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is de overvloed aan vitamines, ijzer en calcium. Zelfs de oude Romeinen zagen de boerenkool als een soort superfood!

16Credits

momenteel niet mogelijk om te planten

Van 30.05 tot 01.10 beschikbaar.
Rijpingstijd100 dagen
Maximale gewasopbrengst / perceel(meerdere oogsten)

Actieve stoffen

Boerenkool heeft een hoger calciumgehalte dan koemelk. Het mineraal heeft je lichaam nodig om je botten en tanden te versterken en te stabiliseren.

  • Houdbaarheid
  • Bereiding
  • Vitamines
  • Calorieën
  • Koolhydraten
  • Vezels
  • Mineralen

Voedingswaarde

Hoeveelheid per 100 Gram

Calorieën 49

Vet 0.9 g

Vezels 3.6 g

Foliumzuur 0

Calcium 0.15 g

Proteïne 4.28 g

Koolhydraten 8.75 g

Vitamine A 500 μg

Vitamine C 0.12 g

Kalium 0.49 g

Ijzer 1 mg

Vitamine K 705 μg

Vitamine E 2 mg

Vitamine B1 110 μg

Vitamine B2 130 μg

Vitamine B6 271 μg

Magnesium 47 mg

Vitamine B3 0

Betacaroteen 0

Mijn Boerderijtje Tip

Je kent boerenkool waarschijnlijk als een stevig bijgerecht ... Maar heb je ooit boerenkool samen met fruit geproefd als een smoothie? Je zult verrast zijn!

Bewolkt

Het ziet er bewolkt uit.

19.50 °C

46.17 %

0.00 l/m²

9480 lux

11.3 km/h

33 %