Bij de boerenkool zijn de gekrulde bladeren ontvouwd als een bloem. Deze typische wintergroente was een lange tijd vergeten, maar wordt nu steeds populairder. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is de overvloed aan vitamines, ijzer en calcium. Zelfs de oude Romeinen zagen de boerenkool als een soort superfood!
Rijpingstijd | 100 dagen |
Maximale gewasopbrengst / perceel | (meerdere oogsten) |
Boerenkool heeft een hoger calciumgehalte dan koemelk. Het mineraal heeft je lichaam nodig om je botten en tanden te versterken en te stabiliseren.
Hoeveelheid per 100 Gram
Calorieën 49
Vet 0.9 g
Vezels 3.6 g
Foliumzuur 0
Calcium 0.15 g
Proteïne 4.28 g
Koolhydraten 8.75 g
Vitamine A 500 μg
Vitamine C 0.12 g
Kalium 0.49 g
Ijzer 1 mg
Vitamine K 705 μg
Vitamine E 2 mg
Vitamine B1 110 μg
Vitamine B2 130 μg
Vitamine B6 271 μg
Magnesium 47 mg
Vitamine B3 0
Betacaroteen 0
Mijn Boerderijtje Tip
Je kent boerenkool waarschijnlijk als een stevig bijgerecht ... Maar heb je ooit boerenkool samen met fruit geproefd als een smoothie? Je zult verrast zijn!