Loading…

Het veld

Het hart van je online tuin
Met de hark op mijnboerderijtje.nl hark je niet zelf in de grond, maar ben je wel bezig met je eigen eten. Je leert op een speelse manier wanneer groenten hier in Nederland kunnen worden verbouwd en welk soort werk daarvoor nodig is. Als je dan je eigen oogst in handen hebt, kun je zien hoe verschillend wortels kunnen zijn als ze niet eerder door een machine zijn gesorteerd. En de smaak is hoe dan ook uniek, omdat de wortels uit eigen tuin komen. Om deze reden werken echte mensen in het veld en gebruiken we alleen biologische stoffen om jouw groente zo puur mogelijk te verbouwen.
image

Dit is een overzicht van de meststoffen die je in je online tuin kunt gebruiken om je planten van voedingsstoffen te voorzien. Natuurlijk hebben we bij het maken deze selectie veel zorg besteed om ervoor te zorgen dat alle meststoffen van natuurlijke oorsprong zijn en je land het best ondersteunen.

 • Kokoto kunstmeststoffen
  100% biologische meststof met toegevoegde waarde uit Nederland, die de plant direct van stikstof voorziet. De pellets geperst in pellets worden door ons direct bij de wortels aan de plant gegeven, zodat de voedingsstoffen onmiddellijk door de plant kunnen worden opgenomen. Het bevruchtingsproces moet elke 3-4 weken worden herhaald.
 • Meststoffen voor groenten
  Speciale plantaardige meststof in korrels vorm van 100% natuurlijke grondstoffen. Vooral veel consumerende planten worden geleverd met veel belangrijke voedingsstoffen. De korrels worden door ons direct naar de plantenwortels verspreid, zodat deze precies daar terechtkomt waar het de plant het beste kan opnemen. Het beste resultaat dat u behaalt als u de plantaardige meststof direct na het plante
 • Vloeibare meststof
  Meststof in vloeibare vorm voor het besproeien van het gebladerte of om toe te voegen in de buurt van de wortels.
 • EM-Actief
  EM Actief is een gecertificeerd organisch bodemadditief dat kieming, wortelvorming, bloei, vruchtzetting en rijping van planten bevordert. De kwaliteit van de bodem wordt daardoor permanent verbeterd en zodat de door de meststof aangevoerde voedingsstoffen optimaal door planten kunnen worden opgenomen.
 • EM-Bodem
  Dit bodemadditief bevordert het rooten en de groei van planten en werkt als een schakel tussen wortel en kunstmest. Bij herhaald gebruik komen veel verschillende micro-organismen in de grond terecht, die dienen als voer voor nuttige bodemorganismen, zoals regenwormen.
 • EM-Bladeren
  EM-bladeren worden op het bladoppervlak gespoten, waardoor een milieu ontstaat waarin effectieve micro-organismen zich voelen en zich nestelen. Op deze manier versterkt het de weerstand van planten en verhoogt zo hun natuurlijke afweersysteem. Een gezonde plant is robuuster voor invloeden van buitenaf en minder vatbaar voor aantasting door plagen of schimmels.

Omdat we jouw groenten niet bespuiten, voelen niet alleen je groenten, maar ook verschillende dieren en insecten zich thuis. Dat is de natuur. Hier vind je een overzicht van de natuurlijke beschermingsmiddelen die we gebruiken.

 • Groenten vangnet
  Het plantenbeschermingsnet moet direct na het zaaien of planten over het fruit worden gespannen om ongedierte buiten te houden en de plant te beschermen. Licht, lucht en water kunnen ongehinderd doordringen.
 • Vole parfum
  Deze 100% natuurlijke lipjes geven een speciale geur af die vixers vermijden. Andere dieren nemen het echter niet waar. Het is genoeg als je een of twee geuren in je tuin geeft, omdat de geur zich ver verspreidt.
 • Absorberen
  Het ongedierte op uw pakket zal persoonlijk worden verzameld en verwijderd door een van onze boeren. Dit proces moet indien nodig worden herhaald, afhankelijk van de aard en intensiteit van het plaagorganisme.
 • Slakken bierval
  Op uw pakket wordt een speciaal vat gevuld met bier begraven, dat een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op slakken. De slakken vallen in deze container en kunnen niet ontsnappen vanwege de speciale vorm. De val wordt dan regelmatig geleegd door een boer.
 • Geel panel
  Dit gele kleverige bord wordt door een boer in je tuin geplaatst, zodat het opvalt tegen de planten. De gele kleur is bijna magnetisch voor vliegende ongedierte. Deze landen op het bord en blijven daar.
 • Vorst over fleece
  Het vlies wordt gebruikt om planten direct op de grond te bedekken om ze te beschermen tegen vorst in de lente en de herfst. Het afdekvlies biedt een ideaal groeiklimaat door een optimale luchtuitwisseling, het zorgt voor een gelijkmatig gedoseerde luchtcirculatie, waardoor een gezonde en consistente groei wordt gecreëerd. Als de planten te heet worden, wordt het vlies door een boer verwijderd.
 • Vouw bladeren
  De bladeren worden met de hand door een van onze boeren omgevouwen om de toppen te beschermen tegen vergeling. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je Karfiole een mooie witte kleur krijgt.
 • MK5-Beschermingschili
  MK 5 is een 100% biologisch product dat niet direct plagen bestrijdt of vernietigt, maar vanaf het begin planten versterkt. Op deze manier creëren planten zelf een natuurlijk afweersysteem, omdat een gezonde plant robuuster is tegen invloeden van buitenaf en dus minder vatbaar is voor aantasting door plagen of schimmels. Het bevat chili en knoflook en verwent zo de eetlust van het ongedierte.
  Meer informatie vind je hier: https://www.multikraft.com
 • Suiker en bakpoeder
  Suiker en bakpoeder is een natuurlijke remedie tegen mieren. De mieren eten het mengsel van suiker en bakpoeder en de populatie wordt dus verminderd. Onze boeren brengen het mengsel rond de wortel van de planten naar buiten, zodat mieren een natuurlijke barrière vormen.
 • Slakkenkorrel
  Organische slakkenkorrels met het actieve ingrediënt ijzer-III-fosfaat tot onmiddellijke vriesstop - een natuurlijke verbinding die overal in de natuur voorkomt. De slakkorrel is vrij van metaldehyde. Het is veilig voor wilde en gedomesticeerde dieren zoals egels, vogels, honden en katten. Natuurlijk, maar effectief.
 • NeemAzal
  Zeer effectieve, biologische bestrijding van bevriezing, koolwit, Colorado-kever en bladluizen, evenals andere zuigende en bijtende insecten. NeemAzal bevat actieve ingrediënten uit de kernen van de tropische Niem-boom. Deze stroperige vloeistof steekt de bijtende gereedschappen aan het ongedierte en voorkomt dat ze eten. Het ongedierte op uw planten wordt zorgvuldig door een van onze boeren rechtstreeks met de agent besproeid.
 • EM-Bladeguard
  EM blade guard wordt door een van onze boeren op het bladoppervlak gespoten, waardoor een milieu ontstaat waarin effectieve micro-organismen zich comfortabel voelen en zich nestelen. Op deze manier versterkt het de weerstand van planten en verhoogt zo hun natuurlijke afweersysteem. Een gezonde plant is robuuster voor invloeden van buitenaf en minder vatbaar voor aantasting door plagen of schimmels.

Een overzicht van de acties die je kunt gebruiken om je moestuin online te beheren. Onze technologie houdt je op de hoogte van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

 • Planten
  Kies de groenten die je wilt en het bedrag in de volgende stap. Afhankelijk van het pakket dat je hebt gekozen, kunt je kiezen tussen ons assortiment groenten of een extra kruidenperceel.
 • Bemesten
  Je planten hebben bepaalde voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien. Kies de optimale meststof voor je planten.
 • Harken
  Je pakket wordt bevrijd van het wenende onkruid. Hierdoor kunnen je planten zich optimaal ontwikkelen en alle bodemvoedingsstoffen opnemen.
 • Water geven
  Water is van vitaal belang voor je planten. Probeer je planten niet water te geven in de hete middagzon. Je kunt op elk gewenst moment het huidige weer vinden.
 • Gewasbescherming
  Ongedierte of extreem weer kan je hele gewas in gevaar brengen. In de volgende stap kun je kiezen hoe je dit wilt tegen gaan.
 • Ploegen
  Tijdens het ploegen wordt het perceel vrijgemaakt van alle planten en onkruid. De verschillende lagen grond worden gemengd zodat het gebied optimaal is voorbereid op de volgende beplanting.
 • Oogsten
  Je rijpe groente wordt geoogst, grof gereinigd en verpakt in je oogstmandje. Maar je kunt ze ook aanbieden voor iedereen op de marktplaats.
 • Plantenzorg
  Overbodige delen van de groenten worden verwijderd, zodat de plant zijn volledige energie kan geven aan de belangrijke scheuten.
 • Opdijken
  Om je aardappelen tegen licht te beschermen, moet je ze opdijken. Dit zorgt ervoor dat ze niet groen worden en bitter gaan smaken.
 • Veldfoto
  De tuinman maakt een foto van jouw moestuin en upload deze naar jouw account. Zo kun je de voortgang van de groei van jouw groenten of kruiden goed in de gaten houden.

The Hub - Het weerstation

Met behulp van geavanceerde technologie kun je op elk gewenst moment online de status van je groenten in jouw moestuin volgen.

Temperatuur, zonneschijn, neerslag, bodemvocht, ongedierte, onkruidbesmetting en groeivoortgang worden gedetecteerd door het weerstation en weergegeven in jouw account.

Verzending van datasets
100%
Systeembelasting
Signaalsterkte
Elektriciteitsproductie
 • 0
  Temperatuur (C)
 • 0
  Wind (km/h)
 • 0
  Neerslag (ml/m)
 • 0
  Bodemvocht (%)

Beoordeling (10 dagen)

Hier kun je de weergegevens van de laatste dagen vinden die door het weerstation op het veld zijn waargenomen.
img

Temperatuur (C)

Registratie van de temperatuurcurve in graden Celsius van de laatste dagen op het veld.

img

Neerslag (l/m)

Noteer de neerslaggeschiedenis als een percentage van de laatste dagen op het veld.

img

Windsnelheid (km/h)

Registratie van de windsnelheid in km/h van de laatste dagen op het veld.

img

Helderheid (lux)

De helderheidscurve registreren in lux van de laatste dagen op het veld.

Schemerig

Het is schemerig.

19.50 °C

46.12 %

0.00 l/m²

9480 lux

11.3 km/h

73 %